Подобна чест досега е оказвана на неколцина от най-бележитите личности, които

...
Подобна чест досега е оказвана на неколцина от най-бележитите личности, които
Коментари Харесай

Ортопед от Русе стана „Почетен член на Българската ортопедична и травматологична асоциация“

Подобна чест до момента е оказвана на неколцина от най-бележитите персони, които са оставили следа в развиването на ортопедията и травматологията

Българската ортопедична и травматологична асоциация /БОТА/ присъди званието ПОЧЕТЕН ЧЛЕН на проф. доктор Пенчо Косев, по време на XV Национален конгрес на БОТА, който се организира от 29 септември до 2 октомври в Бургас. Подобна чест до момента е оказвана на неколцина от най-бележитите персони, които са оставили диря в развиването на ортопедията и травматологията.

Проф. доктор Пенчо Косев е първият доктор придобил професорска купа в Русе. Започва работа в болничното заведение през 1983г., а 6 години по-късно става шеф на Отделението по ортопедия и травматология, което след това се преобразува в Клиника.

Сред многото поздравления, които проф. Косев получи, бяха изтъкнати заслугите му за основаването, дългогодишното управление и вдъхновението на няколко генерации сполучливи експерти по ортопедия и травматология, известни в народен мащаб като „ Русенската школа ” – всепризната като една от най-хубавите в България.

В XV Националния конгрес на БОТА взеха присъединяване над 500 водещи експерти от страната и чужбина, както и редица изтъкнати имена в международната ортопедия и травматология. Акценти в научната стратегия бяха актуалните трендове в ендопротезирането, перипротезните фрактури и инфекции, компютърно направляваната и минимално инвазивна хирургия, комплексните контузии на крайниците при деца и възрастни, заболявания на гръбнака и доста други.

Сред най-добре оценените презентации бе и показаният от екип на Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска болница „ Канев “ отчет с създатели доц.д-р Йордан Андонов, доктор Николай Ангелов и доктор Румен Чуров на тематика, засягаща актуалното лекуване на дисталните бедрени фрактури. Докладът беше изнесен от най-младия член на Клиниката – специализантът доктор Николай Ангелов и бе посрещнат с всеобщо утвърждение и поздравления от аудиторията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР